Tempoul pierderii în greutate. Cum slăbim corect

"Sâmbătă sunt invitată la nuntă. Puteți face în așa fel, încât să slăbesc cu 5 kg timp de cinci zile?". Nu, nu se poate. Asta vă spunem din start. Acum să analizăm detaliat de ce anume.

Ritmul normal de pierdere în greutate este de 3-5 kg pe lună. Fără a îndura foame, fără leșin și căderea părului. Ignorând aceste neplăceri, se poate slăbi și cu 9-10 kg, dar vei plăti cu sănătatea.

Apropo, concepția eronată despre tempoul pierii în greutate lucrează în ambele părți. Adesea, cei care au încercat de sine stătător să slăbească, dar tentativele au eșuat, intenționează să „piardă în greutate cel puțin 10 kg pe an”. De obicei acest proces durează cel mult 3-4 luni.

"Accelerarea" organismului
Înainte de a declanșa pierderea în greutate, organismul trebuie „să înțeleagă” că procesul de slăbire a început. Pentru aceasta reducem valoarea calorică (astfel încât să consumi pe zi mai multă energie, decât aportul din alimente) și mâncăm de 5 ori pe zi.

Inițial acest fapt ar putea să provoace disconfort. S-ar putea să te doboare senzația de foame și dorința de a mânca o bucată din tortul preferat. Organismul este inert, ca orice sistem complex, dar timp de 5-7 zile se obișnuiește, intră în ritm și declanșează procesul de ardere a grăsimilor.

Mai mult = mai repede
Tempoul de pierdere în greutate depinde de numărul de kilograme în plus. Cu cât mai multe sunt de prisos, cu atât mai bine organismul se eliberează de grăsimi. Totodată, cu cât mai aproape ești de greutatea normală, confortabilă, cu atât mai lent este procesul de slăbire.

Un exemplu concret
Câteva cifre. Să admitem că o femeie are 165 cm și greutatea de 80 kg. Este evident că are un surplus de cel puțin 18-20 kg. Să admitem că greutatea-țintă este 60 kg. În cât timp ar putea să scape de excesul de grăsime fără daune asupra sănătăţii? Practicând metode naturale, fiziologice, fără a îndura foame și a se supune la antrenamente extenuante, poate scăpa de surplusul de 20 kg în decurs de 4-5 luni.

Important este să fim realiști atunci când planificăm să slăbim. Ceea ce ai avut pe tine în ultimii 10 ani nu poate să plece în 3 zile. Totodată nu supraestimați timpul necesar. Având o abordare corectă, procesul de ardere a grăsimilor se declanșează în câteva zile.
Made on
Tilda